NEW YORK - DAG 1

Vi började dagen med frukost på restaurangen The Barking Dog som ligger precis intill hotellet. Det är inte alltid det lättaste att förstå vad det som står på menyn. Så, jag gick helt enkelt på vad jag tyckte lät gott (som sagt, utan att riktigt veta vad det var). Det stod något med oat och fresh fruit. Smaskens tyckte jag! Jag borde fattat misstankar när servitrisen kollade väldigt konstigt på mig när jag beställde yoghurt till. För gissa vad jag fick in? GRÖT! Och jag tycker verkligen INTE om gröt. Men jag åt jordgubbarna och blåbären i alla fall och de var mumma! Även Jenny fick en lite överraskning när hennes frukost kom in. En stor tallrik müsli. Bara müsli. Haha. Helkonstigt! Fast den var jättegod och passade väldigt bra till yoghurten. Carl och Emil åt självklart pannkakor.



                                     


Efter frukosten begav vi oss mot Empire State Building. På vägen dit kändes det som att man kollade mer upp i luften än på gatan där man gick. Många höga hus finns det! Vi hade tur för det var väldigt lite folk när vi kom fram. Först fick man gå igenom en säkerhetskontroll, som på en flygplats ungefär. Sen fick man ställa sig i kö till biljettkassan och sen i kö till hissen. Hissen åkte 80 våningar på mindre än en minut. Jag fick till och med lock för öronen! Sen fick man ta en annan hiss de 6 sista våningarna, innan man klev ut på observationsdäcket på 86:e våningen. Ojojoj, vilken utsikt! Och fy fan rent ut sagt så kallt. Jag höll på att förfrysa både det ena och det andra. Kändes nästan lite overkligt att stå där upp och se ut över Manhattan. Vi såg Frihetsgudinnan. Chrysler Building, Central Park, Hudson river, Brooklyn Bridge och ja, massa annat.


Efter Empire hoppade vi in i en av alla gula taxibilar och tog oss upp till Central Park. Tror inte riktigt jag förstått hur stor den är, men när man såg den uppe ifrån observationsdäcket fick man en bättre bild. Vi strosade omkring och kollade på hästvagnarna, människorna som åkte skridskor på isbanan som Donald Trump rustat upp, John Lennons minnesplats Strawberry Fields och sjön där paren guppar omkring i små roddbåtar i alla kärleksfilmer från New York. Carl och Emil var självklart tvunga att testa på hur det var att jogga i parken. Dessutom hittade Carl oväntat nog  Pippi Långsstrumps sockerdricksträd.


                                                     


Vi käkade lunch på ett ställe i Upper East Side innan vi gick in på American Museum of Natural History. Herrejissus så stort! Lite kul att gå omkring och kolla på alla uppstoppade djur, dinosaurieskelett och Big bang teorier, men kanske inte riktig min grej. Fast gillar man naturvetenskap så kan jag tänka mig att det är rena drömmen att gå där titta, läsa och uppleva. Vi ägnande en bra stund att leta efter ädelstenen "The star of India". Jag hade förväntat en riktig blaffa, och insåg när Emil till slut hittade den med händerna uppsträckta i skyn och vrålandes "YES!" (den var typ 2 cm i diameter) att jag gått förbi den flera gånger. Sen letade vi även efter Pochahontas, Owen Wilson och någon president som de andra var väldigt måna om att finna, men som vi aldrig hittade. Som sagt, kul att ha sett hela grejen och har man rätta intresset så kan man säkert spendera en hel dag där och verkligen älska stället! 


                                       



Sen begav vi oss tillbaka mot hotellet. Trötta som vi var så sov vissa av oss en stund (läs jag) innan vi begav oss ut för att handla frukost till dagen efter. Yoghurtberoende som jag är försökte jag hitta någon som verkade god. Inte en enda fanns det som inte var low fat, fat free eller no sugar added. Inte konstigt att folk är feta här. De äter bara skit.


Sen blev det middag på en grekisk restaurang i närheten av hotellet. Helt ok, men ingen höjdare direkt. Efter det gick vi raka vägen hem och allihopa somnade ovaggade in på två röda.

        PS. Klicka på bilderna för att se dem i större format DS.


NEW YORK!

Just nu star jag i Apple store pa Fifth Avenue. Inte varje dag man skriver ett blogginlagg pa den adressen! Har inte kunnat blogga tidigare pa grund av dyr uppkoppling pa hotellet. Men det finns massor att beratta! Forhoppningsvis kan jag skriva mer i Mexico som vi aker till pa fredag eftermiddag. 

Vi har hunnit med massor! Och vi har gatt hur mycket som helst. Igar hamnade vid pa 2,1 mil totalt. Det ni! Vi har haft klarbla himmel och stralande sol varje dag. Det ar dock svinkallt. Jag tar inte i om jag sager att det kanns som det har blvit istid igen. Eftersom jag inte packade ner mer an en kofta, sa gar jag runt i Carls kofta over min egen. Sallan har man skadat mig snyggare. Men men, oversize ar ju inne sa what the hell. 

Jag vet inte riktigt vad jag ska borja, sa jag tankte att jag far forsoka ta det fran borjan nar vi anlant till varmare breddgrader.

Kan dock beratta det som ar mest hapnandsvackande - jag har inte shoppat nagot mer an tva armband och en parfym! Det ar helt fruktansvart! Jag borjar fa lite angest over detta sa jag tror det ar bast att jag beger mig ut pa avenyn igen och forsoker branna lite kosing! 

Hoppas ni har det bra dar hemma!

Tusen kramar fran THE BIG APPLE!

Kom och rädda mig kära semester!

Stress. Hua. Många saker på en gång. Känns som att hjärtat ska stanna. För av någon konstig anledning så glömmer jag bort att andas när jag stressar. Jag hinner liksom inte. Jag tycker om när det är mycket att göra på jobbet. Det är jätteroligt! Men det är fruktansvärt frusterande när man inte hinner allt man vill hinna. Jag vill att allt ska bli så bra som möjligt, men ibland räcker inte tiden till. Och jag hatar att lämna något halvdant. Så då blir det stress, stress och stress.

Och så ska det packas. Allt måste vara klart innan jag somnar idag. För imorgon tar jag tåget till Varberg direkt efter jobbet. Sen blir det till att umgås med my famil och med mina kära svärföräldrar. Och tidigt på söndag morgon blir det till att sätta sig i bilen till Götet igen. För klockan 12.15 går flyget från Landvetter. Flyget som ska ta oss till NEW YORK!

I huvuvdet lovar jag mig själv att slappna av och bli lugn som en filbunke när jag sätter mig i den där flygplansstolen. Vi får la se hur det går med det. För mitt huvud och min kropp samarbetar inte alltid så bra. Men, man vet aldrig. Det kanske kommer bli ett riktigt team för första gången på det där flygplanet. Då kan jag berätta det för mina barnbarn sen. Tänk va, vilken historia.

Någon som vet hur man klonar sig förresten?

Det är för att vi har många bollar i luften just nu säger han. Alltså, som gör att det är så stökigt i lägenheten. Fast det är det ju nästan alltid egentligen. Stökigt. Oavsett bollar faktiskt.

Sicken dag va! Ledig dag kallas det. Haha, man är ju allt annat än ledig egentligen. Vi har tvättat tolv maskiner tvätt. TOLV! Hur fasen får man ihop så mycket tvätt på två personer? Och så har vi då också självklart genomgått den där eftertvättprocessen. Ni vet när man tömmer ut allt som varit som varit i torktumlaren på golvet i lägenheten. Dax att para ihop strumpor. Och alltid, precis varenda gång saknas det någon strumpa. Var fasen tar de vägen? Äter tvättmaskinen upp dem? Jag fattar inte! Någon som vet?

Och så har vi varit och hämtat pappret till inbjudningskorten som Emil beställt åt oss. (Tack snälla snälla Emil!) Så sen har vi har klippt och klistrat. Och klippt och klistrat. Och klippt och klistrat. Herrejissus. Eller egentligen har vi inte klippt alls. För Carl har tagit hem någon slags mackapär som skär. Den är GRYM! Enligt mig en av de bästa uppfinningarna någonsin. Den sparar så mycket tid åt en att man borde ge den betalt. (men med vad?) Nu är alla kort klara på utsidan i alla fall. Alltså har vi insidan kvar, men den får nog vänta tills efter resan tror jag. Om jag kan hålla mig.

Nu ska jag ta mig en knäckemacka eller två (Wilmas - de är grymt goda!) med massa prästost och gurka på! Mums!

Tjillevippen då alla fina!

Snusk bland hallmöblerna?

Jahaja. Här sitter jag i soffan. Har lite bloggtorka. Funderar på vad jag ska skriva om. Frågar Carl vad han tycker. Hans svar: "Porr!" Han motiverar det med orden: "det säljer alltid!". Så, nu vet jag vad jag ska skriva om. Och vad jag ska svara när Carl klagar på att det var för lugnt på jobbet. För lite kunder och för lite att göra. Då ska jag svara: PORR! Det säljer alltid. Sen får vi la se hur han tacklar det.

Bakslag

Idag har en människa sårat mig. Gjort mig så otroligt besviken. Någon som det kändes som jag hade gett en andra chans. Någon som hade alla möjligheter i världen att visa sig från sin bästa sida. Men som inte gjorde det. Hur många chanser kan man ge en människa? Och hur många chanser orkar man ge en människa?

Först blev jag så arg. Så arg att jag säkert sa en hel del onödiga svordomar och illa valda ord. Sen blev jag så himla ledsen. Och sorgsen. Nu känner jag mig mest tom. Tom på hopp. Men inte för mig själv. För jag vet vad jag har gjort. Jag vet vad jag kan. Och jag vet att jag har gjort något bra. Och egentligen är det väl det som spelar någon roll. Inte vad alla andra vet, tycker eller tänker. Jag hoppas bara att jag ska kunna ta det till mig. Få in det i mitt huvud.

Jag brukar alltid försöka leva efter mottot att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Kanske är det just därför jag har så svårt att förstå när någon handlar på ett sätt som inte finns i min världsbild. Och visst jag kanske är lite mer känslig, jag kanske tar saker hårdare. Jag kanske gör saker större än vad de är och jag kanske gnäller över småsaker ibland. MEN, kom för allt i världen inte och säg att det är för att jag är tjej. Jag vill inte höra det en enda gång till. INTE EN ENDA GÅNG TILL. Det är för att jag är en människa. En människa, kvinna som man. Stark som svag. För det spelar ingen roll. Ingen vill bli illa behandlad. Ingen vill att någon annan ska ta åt sig äran för det som du själv har slitit med.

Nu tänker jag lägga det här bakom mig. Och om ingen annan klappar mig på axeln. Då gör jag det själv.


Min bästa tid är nu, och sen resten av mitt liv

Om två veckor åker vi till New York. NEW YORK! Det ska bli så spännande! Vi har skrivit långa listor på allt vi vill göra. Alla har vi våra måsten och önskningar. Mina är att åka SATC-turen, shoppa på Forever 21 och att köpa armband i Marc Jabocs butiken på Bleeker Street. Men mest av allt vill jag bara vara där, strosa runt och insupa atmosfären. Från NY åker vi raka vägen till Mexico. Först några dagar på fastlandet i Playa del Carmen och sedan ett par dagar på den lilla ön Isla Mujeres. Här ska det minsann solas, badas och njutas. 

Tänk, att inom fyra veckor från nu så kommer jag har upplevt staden som folk säger är den coolaste i hela världen. Och sen på det ett riktigt turkost hav för första gången i mitt liv. Kan det bli bättre? Och när vi kommer hem är det inte ens tre månader kvar tills det blir bröllop. Mitt eget bröllop! Vårt bröllop! Känns helt overkligt. Man kan säga att det händer en hel del i lilla fröken nilssons liv just nu. Behöver jag säga att jag längtar!


I can tell you that we´ve got a very "flashy" elevator!

Japps. En ny hiss har vi fått i huset. Och inte vilken hiss som helst. Den har svart granitgolv med diamantglitter i. En discohiss alltså! Och så har den valnötspanel med stållister. MEN! Det coolaste är att knapparna man trycker på har ett laserblått sken omkring sig. Och de låter när man trycker på dem. Typ: tiiiuiit. Fatta liksom. Ascoolt. Det känns som att man är på väg mot yttre rymden. Och så kan den prata! Eeen - treee - våååån - iiiing kan den säga till exempel. Den är väldigt bra på att dela upp stavelserna och låter lite så där lagom datagjord och trevlig. Och visst, vi bor bara en trapp upp. Men med en sådan cool hiss kan man ju bara inte låta bli. Så vi åker upp och ner och ner och upp. Ja, säkert 10 gånger om dagen. Som sagt, fatta - ascoolt! Det största som hänt. Typ någonsin.

Do you promise to tell the truth, the whole truth, and nothing but the truth?

Ibland händer det att du hamnar i en situation där du ställs till svars inför något som du gjort. Eller något som du kanske borde ha gjort. Och du vet innerst inne att du inte gjort så som du borde. Det kan vara små saker, kanske egentligen inte så viktiga. När jag var yngre gick jag alltid automatiskt in i försvarsställning när jag hamnade i en sådan situation. Skyllde ifrån mig, låtsades som att jag inte förstod eller kom med någon dålig bortförklaring. Men så funderade jag på det. Jag insåg att det ger mig ingenting. Ingenting förutom en känsla av dåligt samvete. Visst händer det fortfarande att jag kommer med vita lögner, men finns de verkligen egentligen? En lögn är väl en lögn. Vit som svart. Och inte särskilt vacker.

Du dammsög inte golvet, du sopade in smutsen under mattan. Du sorterade inte papperna så noga som du skulle. Det var du som lämnade din använda tallrik på bordet. Det var du som inte låste dörren till förrådet. Små saker, som får så mycket större proportioner när du ljuger. Irritation, skitsnack och inte minst av allt den där obehagliga känslan av dåligt samvete. För får du inte dåligt samvete när du ljuger, då bör du nog rannsaka dig själv en aning. Och visst känner man väl egentligen oftast när någon inte talar sanning? 

Erkänn. Det är inte hela världen. Det händer de flesta ibland. Och jag lovar dig att en människa som vågar erkänna sina misstag får så mycket större respekt än en som ständigt kommer med dåliga bortförklaringar. Sanningen vinner ALLTID över lögnen. Även om lögnen är liten och vit.

Så säg som det är, var ärlig och jag lovar att du kommer växa som människa, i alla falli mina ögon.

Att bada diskmaskin

Låter det konstigt om jag säger att jag blir lugn av ljudet från diskmaskinen? Det där liksom lite dova blaskande ljudet. Och så får man en sån där härligt ren och varm känsla. Som att ta ett långt varmt bad. Eller ja, själva bilden av att göra det. För jag gillar det inte egentligen. Man blir ju så sjukt varm och får typ andnöd på grund av den tunga, tjocka, dimmiga badabadkarsluften. Så, det var kanske en dum liknelse. Men, som att diskas i en diskmaskin helt enkelt (med luckan öppen så att man inte känner sig instängd då såklart). Och tänk nu inte på en tvättmaskin. För jag tror verkligen inte att det skulle vara en trevlig upplevelse att åka runt runt runt tillsammans med massa skitiga kalsonger och svettiga strumpor. Fast nu kan man ju tro att jag föredrar att bada med matrester. Jag tänker mig nog mer en diskmaskin med bara mig i.

Aja, är det fortfarande någon som tycker det här låter konstigt? Jämför då med att Carl blir lugn av ljudet från min hårfön. Det ÄR konstigt.


Alltså, jag städar faktiskt väldigt mycket på jobbet. Faktiskt.

Halli hallå. Hej hej hå. Ikväll har jag och Jenny varit hos Beccis. Där bjöds det på nybakade scones och stora smaskiga chokladmuffins. Mums! Hon är allt bra huslig den där bruttan. När får vi komma nästa gång förresten? Tror jag skulle vilja bli bjuden på den där omtalade bruschettan då. Till dessert blir det bra med pannacotta. Hehe. Det fixar du va?

Imorgon kommer kärleken hem igen. Ska bli massa mysigt. Tror dock att jag borde städa lite innan dess, annars vänder han nog i dörren. Eller ja, jag kan ju släcka alla lampor annars. Säga att strömmen har lagt av. Borde kunna funka. Eller så låter jag lyset vara tänt. Han kommer ju ändå antagligen vara så förblindad av min skönhet nu när han inte sett mig på flera dagar. Han kommer inte ens märka att det är stökigt. Han kommer inte se varken de 3 äppelskrutten på soffbordet, de 2 gamla torkade tuggummina, veckans morgontidningar på golvet innaför dörren, alla ostsmulor på köksön (han hatar dem!) och all disk på diskbänken (har inte orkat plocka upp den rena ur maskinen). Men, jag har faktiskt varit nere med soppåsen. Och det är faktiskt inte illa alls. Han får vara nöjd så. Japp.

Nä fy, det låter ju som att jag bor i en svinstia. Gör jag det? Usch. Glöm alltihopa. Jag hittade på (och nu ljög jag igen).

Tack då.

Arrrrrrgh. Arrrrrgh. Aaaarrrrrgh!

Idag har jag varit arg. Arg så att jag skakat. Arg så att mitt hjärta slagit så fort att det känts som att det var på väg ut ur bröstkorgen (eller var fasen det nu sitter). Arg så att jag nästan glömt bort att andas. Arg så att jag faktiskt ville sparka, slå och skrika. Men jag höjde bara rösten lite. En stund. Känns inte så lämpligt att sparka sönder inredningen på jobbet eller skrika så att kunderna får skavsår i öronen. Det skulle nog inte uppskattats. Inte av någon alls faktiskt. Utom av mig själv då kanske. Fast jag hade säkert ångrat mig efteråt. Jag gör det ganska ofta. Eller nej, jag brukade göra det. Nu gör jag det inte alls lika ofta längre. Bara ibland. Aja, skitsamma, det var inte det som inlägget skulle handla om.

Jo, jag har varit arg. Jag är faktiskt fortfarande arg. Eller ilsk. Irriterad. Förbannad rent ut sagt. Fast det kanske är samma sak egentligen? I så fall så bjuder jag er på de synonymerna. Varsågoda - slit dem med hälsan! Det finns få saker som retar upp mig så mycket som negativa människor. Jag har säkert skrivit om det innan. Antagligen eftersom det får mig så upprörd. Det värsta är att det slutar alltid med att jag blir arg på mig själv för att jag låter mig påverkas. Jag vill vara en glad, lätt och positiv person. Säg för guds skull till mig om jag inte håller mig inom de ramarna. Det konstiga är ju att jag börjar klaga och bli negativ själv i just dessa situationer. Fast det är väl just därför jag blir så upprörd. Så, jag säger detta till alla negativa människor där ute (inklusive mig själv ibland då) - släpp taget om det som hänt! Fokusera på det som komma skall. Det finns inget som heter problem. Det finns lösningar. Och det heter UTMANINGAR! Glöm aldrig det.


Björnen sover, björnen sover...

Okej, jag gör precis som min kära lillebror och använder mig av en låttext i rubriken. Tänkte att den kanske skulle kunna passa. För man kan ju säga att jag gått i ide nu under vintermånaderna. Precis som en björn. En björn som sover. Jag har funderat lite på varför. Sen kanske jag inte direkt har kommit fram till någon självklar förklaring (jag brukar oftast inte göra det när jag funderar, snarare komma på nya saker att fundera över). Jag tror att det kanske var lite mycket då, innan jul. Det var långa dagar, sena kvällar och min kreativitet dog liksom ute. Nu har jag dock känt den komma krypandes i mig (om det inte är den som kryper i mig så vet i fasen vad det är), lite långsamt sådär. Så, jag tänkte sätta igång med bloggandet igen. Observera dock slutet på visan; men man kan dock, men man kan dock, honom (henne i detta fallet då) aldrig tro...

RSS 2.0