Tomten kom tidigt i år

I år ska vi inte byta några julklappar i min familj, (inte för att jag har kunnat hålla mig) så jag tänkte att då kan jag alltså köpa julklappar till mig själv istället. Så här kommer senaste veckans inköp. Två kjolar, båda från H&M Trend. En blå i lite blankt tyg och en svart med hakar och väldigt hög midja. Och så fyndade jag två par stövlar igår. Ett par höga i mocka för 200 riksdaler och ett par i skinn för 499 kr. Båda från Din sko. Så där ja.


                                         

                                                       Klicka på bilderna för att se dem i större format

     

      

Jag drömmer om er på natten. Och på dagen.

Det är konstigt egentligen. Hur vissa människor hänger kvar i ens tankar längre än andra. Det finns ett fåtal personer som jag tänker på väldigt mycket, som inte ingår i min vardag längre. Eller kanske aldrig har gjort. Människor som jag haft någon slags relation till, men inte har längre. Allt från vänner till kärlekar, men även det som finns däremellan. Varför är det så? Varför håller just vissa människor ett grepp om ens själ och tankar? Är det för att man på något sätt inte har avslutat det man hade? Man undrar var som hände, eller inte hände, eller kanske till och med vad som hade kunnat hända...


Dagens outfitKlänning: Cubus
Tights + Sjal: H&M
Kängor: Vagabond
Armband: Diddi

Dagens outfitKofta: Bik Bok
T-shirt: Cubus
Chinos: Zara
Skor: Converse

Dagens outfitKofta: Cubus
Top: MQ
Jeanstights: Only
Mc-boots: Wedins

Det var iallafall bättre än bara en suck

Ikväll när Carl och jag var ute och gick ställde jag en viktig (enligt Carl uppenbarligen mindre viktig) fråga. Jag undrade vad han skulle ha på sig om vi gifter oss. Jag förväntar mig ett kort och koncist svar i stil med: Suck. Det blev dock lite mer utförligt och detaljbeskrivande än vad jag väntat mig. Men hans svar, hoppas jag med tanke på dess oseriösa innehåll, var ett skämt. Han skulle ha grå finshorts (glömde fråga om han hade tänkt sig pressveck), cerisefärgade platåskor med snörning (tänk Abba, för att citera honom ordagrannt), bar överkropp med enbart stjärnformade glitterklistermärken över bröstvårtorna (var har han sett detta undrar jag?) och ett diadem i håret (jag glömde fråga hur det skulle se ut, jag hade liksom full sjå att föreställa mig allt det andra). Och alltså, det var nog inte riktigt vad jag hade tänkt mig...PS: Ett tips till er killar, kom ihåg detta till Carls eventuella svensexa. DS.

Dagens outfitKofta: Urban outfitters
Tights: Cubus
Mc-boots: Wedins

DagensSkjorta: Rut mfl.
Chinos: Cubus
Skor: Converse
Armband: Diddi

Och nu ser jag det så klart

Jag tänker mycket på hur jag känner mig. Innan kände jag alltid efter, nu känner jag bara. Jag kan inte förklara skillnaden. Men det känns så mycket bättre att bara känna. Jag tänker. Känner. Och jag jämför. Nu och då. Funderar över skillnaden. Den är stor. Det fanns delar som tog upp så mycket tid. Så mycket energi. De delarna hittar jag knappt längre. Jag undrar var de tog vägen. Men jag är så tacksam över att de försvann. Kvar finns bara en liten rädsla av att de ska komma tillbaka. Men nu är jag hon som jag inte kunde beskriva. Hon som jag på något sätt visste fanns, men inte riktigt kunde förklara. Jag är hon utan alla de där försvunna delarna. Delarna som var hela jag. Nu är jag bara jag. Och det är så skönt.

Jag älskar fortfarande att tänka. Och känna. Det är jag. Det gör mig levande. Men de senaste dagarna har jag känt mig så tom. Och jag har inte förstått varför. Är tomheten något annat? Vad känner jag? Jag behöver fyllas på. Jag behöver en ny dos av underbara dagar tillsammans med min familj. Jag behöver fyllas på med tid. Tid med Carl. Han och jag. Vi. Med solljus. Med värme. En paus någon annanstans. Jag vill vara med mina vänner. Gamla som nya. Jag vill krama om dem och tala om för dem hur mycket jag tycker om dem. Hur mycket de betyder. Allt det där vill jag. Hela jag.

Och nu ser jag det så klart. Jag är inte tom. Jag är överfull. Av längtan. Och av kärlek. 


DagensTröja + blus: Cubus
Chinos: Zara
Skor: Converse

Dagens outfitKofta: Cubus
Klänning: Stradivarius
Tights: Cubus
Kängor: Bianco

Dagens outfitSkjorta: Bik Bok
Tights: Cubus
Kängor: Vagabond

Dagens outfitLinne: Weekday
Kofta: Cubus
Chinos: Cubus
Skor: Converse

Himlen i min famn

Ikväll har jag varit på julkonsert. Jag kan inte minnas att jag har varit på det någon gång tidigare i mitt liv. Men ikväll var det premiär. Både för mig och för Carola. Ska jag vara helt ärlig som är jag väl ingen större beundrare av just Carola. I början av konserten kändes det nästan som jag var på ett väckelsemöte. Jag fick flashbacks från C-uppsatsen i sociologi, när jag och Emelie var med på en gudstjänst hos Livets ord. Fast riktigt så läskigt var det inte ikväll. Ju länge konserten gick, desto mer släppte hon loss och bjöd på sig själv. Jag har aldrig sett henne som rolig och spontan innan, så det var trevligt att se och höra. Och att den kvinnan verkligen kan sjunga, det kan ingen ta ifrån henne. Och att jag kan fundera och analysera, det kan ingen ta ifrån mig. (Även om jag skulle vilja det ibland). Ikväll fastnade några rader i min lilla skalle. Raderna kom ur låten Himlen i min famn:

giv att dina dagar
får bli till andras glädje
giv att alla möter dig
med kärlek mild och god
aldrig ska jag glömma
de ord som jag fick höra
vad som än oss händer
vill dom ge oss kraft och mod
Dagens outfitKlänning: Gina Tricot
Strumpbyxor: H&M
Kängor: Vagabond
Armband: Diddi

RSS 2.0