Playa del Carmen

Vi blev verkligen positivt överraskade vid vårt första intryck av Mexico! Vi började med fyra dagar i Playa del Carmen. Där bodde vi på ett jättemysigt hotell med en lummig innergård och väldigt trevlig och hjälpsam personal. De första två dagarna spenderade vi på stranden - och ja, vi har bränt oss allihopa. Som stoppljus skulle man kunna beskriva oss. Spräckliga sådana.



På kvällarna har vi hängt på Femte Avenyn (jo, huvudgatan heter så här också) som var betydligt längre än vad vi först trodde. Det är mycket amerikanare här, men även en hel del italienare (alla har små väldigt (o)sexiga speedos på sig). Norrmän har vi också sprungit på ett par stycken. Det är konstigt egentligen hur lätt man ser varifrån folk kommer. Jag vet inte hur många gånger vi har sagt: De där måste vara svenskar! Och mycket riktigt har de varit det. Okej, norrmän i vissa fall då kanske. Men det är ju sak samma, förutom att de pratar lite konstigt.


Som sagt, Playa del Carmen var större än vad vi först trott. Och gissa om jag blev glad när jag upptäckte att de spanska kedjorna Berskha och Pull and Bear fanns längst bort på avenyn. Så, vi har alla shoppat lite (okej jag har köpt 5 t-shirtar, ett linne och 2 par skor, och det kanske är ganska mycket?). Men du Lillebror, innan du börjar hacka på mig, 2 t-shirtar är faktiskt till dig!
       

                         

Allt är dock väldigt billigt här. Vi hade hört från många att det skulle vara dyrt, men det har vi verkligen inte upplevt. Ingen av t-shirtarna jag köpte kostade över 100 kronor. För att inte tala om maten, speciellt i mataffärerna. Vi handlade 2 överfulla ryggsäckar och säkert 5 påsar och det gick på 300 kr ungefär.


På vår tredje dag här bestämde vi oss för att åka på utflykt. Killarna var absolut tvungna att hyra en jeep. Ni skulle ha sett deras leenden när de kom och plockade upp Jenny och mig på hotellet. Som två små pojkar på julafton, mungiporna krockade över skallen på dem. Vårt i första mål var Cobá. På vägen dit var vi självklart tvungna att stanna och cabba ner biltaket. För att få den riktiga mananakänslan som Emil så fint uttrycker det. På tal om Emil så lever han fortfarande på det som hände på Abercrombie & Fitch i New York. Häromkvällen när vi gick inne i stan så gjorde han en utläggning om hur icke attraktiva alla turister vi mötte var. Han tyckte att vi var överlägset snyggast i Playa del Carmen. Jag påpekade att de kanske tyckte likadant om oss, att vi ser ut som tokar. Men då var Emil väldigt snabb med att berätta att hans skönhet, den är minsann universell. Haha. Undrar hur länge denna självförtroendekick ska sitta i?


                
          

Tillbaka till utflykten. Väl framme i Cobá valde vi att köpa en guide som gick med oss om berättade. Och det var ett väldigt bra beslut för vi fick vet massor av lilla Nicholas (som även hade ungefär 83 mayanamn som jag tyvärr inte minns). Cobá är en slags knytpunkt för olika mayasamhällen. Det var fascinerade att se hur långt de hade kommit i utvecklingen redan på den tiden. Enligt mayafolkets kalender så kommer det hända något stort den 21 december 2012. De menar att det är upp till oss själva om vi kommer gå under eller om vi får vara med i nästa era. Vi hyrde cyklar för att själva cykla bit fram till den högsta "pyramiden", och enda som man får klättra upp. 122 trappsteg och 42 meter hög. Och självklart så klättrade vi upp! Det var högt vill jag lova, men jag försökte låta bli att titta ner på vägen upp så då kändes det mest som att klättra upp för en vanlig trapp. Vägen ner var nästan svårare, men det fanns ett rep att hålla sig som tur var. 

                    


Efter Cobá bestämde vi oss för att köra till Tulum för att äta lunch. Efter att ha kört vilse några gånger så hittade vi äntligen vägen ner till stranden. Det var dock svårt att hitta parkering så vi körde vidare. Och gissa var vi hamnade? I PARADISET! Vilken underbar plats. Ja, ni ser ju själva på bilderna här under. Där åt vi god club sandwich och sedan gick vi runt på stranden och bara sög in den lugna och vackra atmosfären.


                        


Sista dagen i Playa del Carmen spenderade vi på stranden. Vi lämnade den (återigen röda som kräftor) På eftermiddagen tog vi bussen till Cancun och därifrån båten till Isla Mujeres - där vi befinner oss just precis nu!


                                                    

Kommentarer
Postat av: Lennart o Susanne

Vilken härlig och händelserik semester ni har lyckats med att få uppleva. Underbart att läsa om allt som ni hittar på. Vi förstår att ni njuter:) Kramar till er alla

2009-03-04 @ 21:55:48
Postat av: Rebecca

UNDERBART ser det ut!! Härliga stränder och miljöer. Ha en fantastisk avslutning på er semester så ses vi snart!



Kramkram

2009-03-04 @ 23:10:16
URL: http://rebeccasfood.blogg.se/
Postat av: Josefine och John

Vilka lurare ni är som säger att ni är i Mexico. Det syns klart och tydligt på bilderna att ni är på Långasand;)

Kramar

2009-03-05 @ 18:02:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi designar gärna din blogg!
 

Trackback
RSS 2.0